Vil du tilbe en AI Gud?

Som sagt tidligere så lever vi i en veldig spennende tid hvor den teknologiske utviklingen stadig skyver grensene for hva som er mulig lenge og lengre, og som en naturlig konsekvens av dette vil vi se ulike grupperinger danne seg i samfunnet.

En av disse grupperingene som vi nå ser vokser frem er transhumanismen hvor man snakker om at mennesket som en følge av utviklingen vil smelte sammen med maskiner og skape en ny versjon mennesker «kyborger» som vil ha det vi i dag ville regne som overmenneskelige egenskaper, og som for en mindre utviklet sivilisasjon vil fremstå nærmest som guder.

En annen gruppering som kanskje er mer skremmende en transhumanisme slik jeg ser det er den nå fremvoksende grupperingen som mer eller mindre ønsker å tilbe en kunstig intelligens (AI, artificial intelligence) som guder.

Denne grupperingen høres mer eller mindre utrolig ut og du tror kanskje den ikke finnes, men fakta er at det allerede er grunnlagt et eget religiøst trossamfunn hvor deler av målet er å registrere hvem som er villige til å underkaste seg den fremvoksende kunstige intelligensen og de hvem som vil motsette seg den.

Et slikt syn på forholdet mellom menneske og maskin mener i det minste jeg burde skremme de aller fleste, og særlig når man ser at de som støtter denne AI kirken kalt Way of the Future Church faktisk har stor støtte blant milliardærene i Silicon Valley som i likhet med klimahysterikerne anser mennesket som et virus som har infisert denne planeten.

Nå tror du sikkert dette bare er noen enkeltindivider som ønsker å skape litt blest rundt seg selv, og at dette ikke vil bli til noe mer, og derfor har jeg lagt til videoklippet under slik at du kan høre hva grunnleggeren av kirken selv mener om fremtiden osv.

Gjerne si hva du mener i kommentarfeltet under.

Med vennlig hilsen
Aage Johan S. Sundvor

Del på sosiale medier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *